Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing

Veel mensen weten wat het begrip zoekmachine marketing ongeveer inhoudt. Maar ze weten nog niet precies het verschil tussen SEO en SEA. In dit blog duiken we hier dieper op in. Onder zoekmachine marketing vallen dus twee onderdelen. Je hebt SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Ook heb je SEA, dit wordt ook wel zoekmachine adverteren genoemd. Het grote verschil tussen de twee is dat de ene gratis kan en de andere is betaald. Zoekmachine optimalisatie is het deel wat gratis kan. Echter zie je vaak dat bedrijven kiezen voor SEO uitbesteden. Dan is het natuurlijk niet gratis.

Zoekmachine adverteren

We beginnen met zoekmachine adverteren, SEA dus. Heel simpel uitgelegd gaat SEA om alles wat met betaalde campagnes te maken heeft. Wanneer je een zoekopdracht uitvoert in een zoekmachine bijvoorbeeld Google dan zal je eerst wat advertenties zien. Wanneer jij hier op klikt dan betaald degene waarvan de advertentie is. Je kan campagnes en advertenties maken via Google Ads. Je kan de advertentie zelf maken hoe je wilt en met welke zoekwoorden je wilt etc. Een ander onderdeel van SEA is Google Shopping. Hierbij zie je ook al een afbeelding. Daardoor weet de klant al wat hij gaat zien en daardoor zijn deze leads erg waardevol.

Zoekmachine optimaliseren

Zoekmachine optimalisatie kan dus volledig gratis maar dit wordt vaak uitbesteed waardoor het alsnog geld kost. SEO wordt nou eenmaal vaak uitbesteed omdat het erg veel tijd kost. SEO is namelijk een on-going proces. Bij SEO ben je veel bezig met linkbuilding, content creatie, technische SEO etc. Linkbuilding is het belangrijkste onderdeel als je hoger in de zoekresultaten van Google wilt komen. Linkbuilding kost helaas ook het meest tijd en daarom zie je soms ook dat bedrijven alleen de linkbuilding uitbesteden bij een linkbuilding bureau.

Share