Goedkoop doorlopend krediet

Goedkoop doorlopend krediet

Als mensen geld nodig hebben voor een grote aankoop zoals een nieuwe auto of een nieuwe televisie denkt men meestal aan diverse advertenties over een lening. Hoewel dit over het algemeen een prima manier is om tijdelijk over wat extra geld te beschikken is een goedkoop doorlopend krediet ook iets om te bekijken als alternatief.

Voordat we een goede vergelijking kunnen maken tussen een goedkoop doorlopend krediet en andere gangbare leningen is het verstandig om in te gaan op wat doorlopend hier precies inhoudt. Met doorlopend wordt hier gedoeld op een krediet waar niet perse een termijn aan verbonden is. Bij gangbare leningen is het normaal om een termijn af te spreken waarbinnen het geleende bedrag weer wordt terugbetaald.

Een goedkoop doorlopend krediet wordt vaak toegekend door banken op een betaalrekening. Indien je gebruikt maakt van een betaalrekening bij een bank dan is het vaak handig om een kredietlimiet met de bank overeen te komen. Op die manier kan de bank op een gemakkelijke manier geld verdienen aan de rente op je krediet en kun jij als klant je rekeningen ook betalen als je eigen geld eigenlijk op is. Het feit dat je rood kunt staan is als het ware een goedkoop doorlopend krediet. Het is hierbij meestal toegestaan om tussentijds geld af te lossen wanneer je weer inkomsten hebt en geld te lenen wanneer dat nodig is.

In de praktijk blijkt dat de grote meerderheid van de mensen gebruik maakt van zo een goedkoop doorlopend krediet omdat het simpelweg ontzettend handig is. Maar als het zo handig is, waar kun je dan terecht voor een goedkoop doorlopend krediet? De makkelijkste oplossing is om na te gaan bij je bank of zij een dergelijk krediet kunnen bieden. Vervolgens is het natuurlijk wel belangrijk om nog even na te gaan wat de bijbehorende voorwaarden hiervan zijn en of je hieraan kunt voldoen.

Share