Waarom ga je geld lenen?

Waarom ga je geld lenen?

Je kunt geld gaan lenen omdat je het echt nodig hebt, maar je kunt ook geld gaan lenen omdat je graag wat extra achter de hand hebt. De reden dat je geld gaat lenen is van groot belang als je duidelijkheid wilt krijgen in je eigen gedrag. Steeds meer mensen willen zich bewust zijn van hun eigen gedrag als het over geldzorgen gaat, dit kan maar op een manier en dat is jezelf gaan confronteren met de werkelijkheid, stel jezelf daarom een aantal vragen:
– Waarom wil ik geld lenen?
– Hoeveel geld wil ik lenen?
– Heb ik gedacht aan de rente die ik moet betalen?
– Ken ik de algemene voorwaarden?
Het is belangrijk hier eens goed over na te gaan denken en als je mogelijkheden kent dan kun je hier verder over na gaan denken. Als je namelijk geld gaat lenen brengt dat altijd kosten met zich mee. Dit moet je zeker weten, maar ook moet je de kosten aan kunnen.

Geld lenen voor het goede doel

Je kunt geld gaan lenen omdat je een nieuwe auto wilt kopen, een wasmachine nodig hebt of wilt gaan verbouwen. Dit zou je kunnen zien als geld lenen voor het goede doel, je wilt namelijk verder in het leven en dat kan niet als je overal mee moet wachten. Je wilt graag geld lenen omdat je dan de nieuwe aankopen kunt gaan doen. Let er dan ook goed op wanneer je de rente moet betalen en wat de looptijd is van deze lening. Als je dat namelijk duidelijk hebt kun je inzicht krijgen in je eigen handelen. Je gaat er dan zelf achter komen of dat geld lenen de beste optie voor je is, soms kun je namelijk beter gaan sparen zodat je ook wat geld achter de hand hebt dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwe auto of een wasmachine, ook een leuke vakantie kan van geld dat je gaat lenen of dat je gaat sparen! Je hebt het helemaal zelf in de hand, maar zorg er voor dat je alleen gaat lenen als je dat echt nodig hebt.

Share