Welke abonnementen hebben de meeste mensen?

We leven in een maatschappij waar abonnementen weelderig tieren. Het is zelfs zo dat de meeste Nederlanders tussen de 5 en de 15 abonnementen hebben. Vraag ze echter niet welke abonnementen allemaal want gegarandeerd worden er een paar vergeten. De meeste mensen geloven dat ze maar 1 tot 5 abonnementen hebben terwijl dit cijfer in werkelijkheid heel wat hoger oploopt. Een bizarre trend want uiteindelijk betaal je voor ieder abonnement toch geld. Even je abonnementen doorlopen, zou je dan ook eenvoudig heel wat geld kunnen besparen. Het lijkt ons dan ook interessant om allereerst stil te staan bij welke abonnementen de meeste mensen dan allemaal hebben. Misschien herken je op deze wijze zelf wel abonnementen waar je nog niet aan gedacht had.

Verschillende soorten abonnementen

Er zijn in onze maatschappij heel wat verschillende soorten abonnementen. Zo zijn er de populaire combinatiepakketten. Hierbij gaan we voor verschillende zaken tegelijkertijd 1 abonnement nemen om zo goedkoper uit te komen. Een gekend voorbeeld hiervan is de telefoonabonnementen, Sim-Only abonnementen, en die voor je TV-Internet-Telefonie. Binnen de wereld van TV en telefonie sluiten we vaak echter nog heel wat andere abonnementen af; denk maar aan maandelijkse betalingen voor Netflix, Spotify, Strava en andere betalende apps. Ook dit zijn vaak abonnementen en niet eenmalige kosten. Binnen de wereld van de ontspanning en sport vinden we ook populaire abonnementen terug zoals de seizoenkaart van je favoriete voetbalclub, je kaart voor de gym en het abonnement van de volkskrant of magazine. Maar daar stopt het niet… als je even nadenkt, kan je vast en zeker zelf nog andere abonnementstypes verzinnen. Wij geven alvast de voorzet en dan vul je zelf maar aan: leasewagens, de hosting van je website,…

Om een betere controle over ons budget te krijgen, is het belangrijk een beeld te vormen van de verschillende soorten abonnementen die we hebben. Zeg dan ook de abonnementen op als je ze niet meer gebruikt of er evt. gratis vervangers zijn. Ze worden immers vaak vergeten als uitgavenpost terwijl ze toch een grote hap uit ons huishoudbudget nemen.

Share